Tävlingar, kurser och träningsgrupper pausas till 17 november!

Med anledning av skärpta restriktioner för Skåne rekommenderar Svenska Brukshundklubbens Skånedistrikt att all klubbverksamhet pausas till den 17 november.

I ett mail skriver Eva-Lena Bonder från distriktet:

Jag vet att en del av er kommer att resonera så att det går nog bra att hålla kurs bara vi håller avstånd. Men tänk då på att enligt rapporter så har smittspridningen i Skåne inte varit så här stor sedan pandemins början. Det är väl inga kurser eller verksamheter som är viktigare än vår hälsa.
Det vore tråkigt om en klubb blev förknippad med smittspridning på grund av att kurser hölls trots de skärpta råden.
Jag har lagt en länk nedan ifall man vill läsa restriktionerna i sin helhet:
press/nyhetsarkiv/2020/oktober/beslut-om-skarpta-allmanna-rad-i-skane-lan/

Klubbens styrelse har beslutat att följa rekommendationerna. Vad gäller kurser så påverkas bara en valpkurs och den är redan pausad. Alla andra kurser är avslutade. Vad gäller träningsgrupper så ingår de i rekommendationen enligt SBK Skåne. Jag frågade därför klubbens styrelse som enhetligt stödjer SBK:s rekommendation även om vi alla tyckte det kändes tveksamt vad gäller just träningsgrupperna.

Planeringen inför lydnadstävlingen den 21 november pågår men om restriktionerna förlängs efter den 17 november måste även den ställas in.

Styrelsens beslut att ställa in klubbverksamheten hindrar naturligtvis inte våra medlemmar att träna både på appellplanen och i skogen om man följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

För styrelsen
Inger Blomqvist
Ordförande