Nya rekommendationer med anledning av coronasmittan

Efter att de senaste dagarna tagit del av rekommendationer från Regeringen. Svenska Kennelklubben, Svenska Brukshundklubben och Skånedistriktet har styrelsen enats om följande rekommendationer från och med idag fram till årets slut.

  • Ingen aktivitet inomhus. Enstaka personer får gå in i klubbstugan (toalettbesök, hämta rallylydnadsskyltar, sätta på kaffe mm).
  • Aktiviteter utomhus, dvs kurser och träningsgrupper, ska begränsas till 8 personer per grupp. 2 m avstånd rekommenderas även utomhus. Fler än en grupp kan vara på appellplanen samtidigt.
  • Gemensam utrustning ska torkas av med desinfektionsmedel eller rengöringsmedel efter varje persons användning. (Enligt FHM:s info till idrottsföreningar och träningsanläggningar. SBK hänvisar till de råden i sin info daterad 17/11.)
  • Liksom tidigare gäller naturligtvis att om du känner dig sjuk ska du stanna hemma och att det ska finnas tillgång till tvål och vatten och handsprit i klubbstugan.

SBK betonar att ”vid utomhusaktiviteter är smittorisken betydligt mindre” och att eftersom det är det brukshundklubbarna erbjuder ”i stor utsträckning kan det vara en fördel att bedriva/delta för att främja en social samvaro i tider där detta
begränsas i övrigt.”

Detta innebär alltså att den valpkurs som berörs och träningsgrupperna kan fortsätta att träna men med begränsat antal personer och med avstånd på 2 m.

Alla har ett stort personligt ansvar att skydda sig själva och andra från smittan. Vi litar på att ni alla tar det ansvaret och fattar kloka beslut.

För styrelsen
Inger Blomqvist
Ordförande