Hedersmedlem No:2, Göran Olsson

För andra gången i Veberöds Brukshundklubb har det valts in en hedersmedlem i klubben, nämligen Göran Olsson

 

Göran Olsson tilldelas livstids medlemskap och väljs in som hedersmedlem No:2 i VBK. Sist någon valdes in var 16:e november, 1996.

 

En fullständigt enig styrelse förslog årsmötet att välja Göran som hedersmedlem 28/2. Göran valdes av ett enhälligt årsmöte.

 

Göran föreslogs av styrelsen för sina insatser i samband med allt sitt arbete i samband med flytten från den gamla platsen och upprättandet av den nya. Givetvis är det många andra som hjälpt till under denna omvälvande bit i klubbens historia. Göran har dock varit klubbens starke man från styrelsens sida. Han har varit den som har hållit alla frivilliga i arbete med den nya klubbstugan och planen. Göran har på ett otroligt bra och professionellt sätt lett och styrt detta stora projekt perfekt i hamn. Han har själv lagt otaliga mantimmar på att utföra arbete på plats. Nästan alla de gånger jag själv varit där, har Göran varit på plats. Han har varit tuff i kontakterna med kommunen, vilket många gånger behövts. Han har ordnat fram entreprenörer som har gjort sina delar av arbetet. För att ta till en gammal klyscha så har Göran helt enkelt varit navet i projektet.

 

Många har inte kunnat hjälpa till med mantimmar på plats men har sponsrat med pengar eller massa nya möbler eller annan utrustning som mycket väl till nytta för klubben. Alla saker vi behövt och fått gör att vi kan spara en massa pengar.

 

Göran skrev själv för ett tag sedan en liten text som jag valt att vänta med att lägga ut tills att han valts in till hedersmedlem.

 

”Efter förra årets arbete med nya klubbstugan  känner jag för att skriva en liten resumé.
Ja, för min egen del har det varit en tuff höst med många vilt olyckor, under november ca 60 st som tar ca 2-3 timmar vardera med allt arbete, och händer dygnet runt. Därför känner jag en oerhörd tacksamhet till alla som har hjälpt till att komma så här långt med stugan och de som tagit tag i flytten och hjälpt till med detta mm. De som jag vill hylla allra  mest är just Fredrik Lövgren som fixat allt möjligt och är oumbärlig för klubben. Lars Andersson som varit en trogen medhjälpare med byggarbetet, Bruno Lindqvist som hjälpt till med kontakten med byggnadsnämnd ventilationen och köket mm. Patrik Andersson som utfört VVS installationen mm. Håkan Axklo som installerat ventilationen mm. Johan Haglund, Sven Göran Eriksson, Anita Andersson, Malin Ivarsson, Bengt Bengtsson med flera som utfört bygg arbete. Marianne Söderberg med flera som tagit tag i flytten. Och naturligtvis inte minst styrelsen och alla andra som har jobbar  för bevarandet av VBK i alla andra sammanhang.”

 

Jag bara personligen och många andra med mig instämma i detta.

 

Utan Görans enorma insats hade vi inte haft en sådan underbart fin stuga och plan som vi har idag.

 

Tack Göran och stort grattis till ditt hedersmedlemskap. Det har du mer än väl förtjänat.

 

Fredrik Lövgren, f.d vice.Ordförande