Kursutbud

Kursutbud Veberöds Brukshundsklubb

I listan nedan visas de olika typer av kurser som vi har på klubben samt en kort beskrivning av vad som ingår i kursen. Antalet kurstillfällen varierar bland annat beroende på vilken instruktör det är som håller kursen. Kostnaden för ordinarie kurser beror på antalet kurstillfällen.

Kurspriser

Antal kurstillfällen och kostnad
4 tillfällen – 700 kr
5 tillfällen – 875 kr
6 tillfällen – 1050 kr
7 tillfällen – 1225 kr
8 tillfällen – 1400 kr

Kurser med annan kostnad
Ungdomskurserna är 6 tillfällen och kostar 400 kr.
Valpkurserna är 6 tillfällen och kostar 900 kr.
Specialsök och nosework är 6 tillfällen och kostar 1400 kr.
Kortkurser kan ha en annan prissättning beroende på innehåll.”

KursKursbeskrivning
ValpkursFör vaccinerad valpar från ca 12 veckors ålder.

Vi träffas på klubben och har både övningar på appellplanen (gräsplanen) och teori i klubbhuset. Mellan kurstillfällena är det mycket viktigt att du på egen hand tränar med din valp. Detta för att få ut så mycket som möjligt vid varje kurstillfälle. Fokus på kursen kommer att vara relationen mellan dig och din hund. Vi hjälper dig att få en bra relation och vägen dit som går genom belöning, uppmuntran och lek.

Teoridel inklusive kursmaterial ingår
UnghundskursKurs för att att skapa en god kontakt och ett bra ledarskap samt en god grund för hundens vardagslydnad. Lära hunden hur det lönar sig att vara uppmärksam på föraren och grunderna i god hundhållning.
Vi går igenom hur vi tränar hund i kontakt, olika belöningssystem, hur vi lär
hunden att följa hundföraren, inkallning, sitt, ligg, avslappningsövningar, och
vardagslydnad. Varje förare och hund kommer att jobba efter sina egna
slutmål.
Allmänlydnad
nivå I
Allmänlydnad grund
Fortsättning från valpkursen eller för hundar som passerat valpstadiet.
Allmänlydnad handlar helt enkelt om att ha en god lydnad på din hund, så att ni fungerar tillsammans i vardagen. Kontaktövningar är viktiga, miljöträning ingår samt olika typer av störning, allt för att skapa trygghet hos dig och din hund. Teoridel ingår.

Vi rekommenderar boken Kontaktkontraktet av Eva Bodfäldt. Boken finns att köpa på klubben
Allmänlydnad
nivå II
Allmänlydnad fortsättning
I denna kurs tränar vi vidare mot en starkare relation mellan hund och förare Vi stärker stadgan och fokus/uthållighet och vi kommer att titta lite på momenten I startklass - lydnad. Teoridel ingår.
Minst 6 ekipage max 8 .

Vi rekommenderar boken Kontaktkontraktet av Eva Bodfäldt. Boken finns att köpa på klubben.
StartklassKursen riktar sig till dig som är i starten av tävlingslydnad och vill ha hjälp att bygga en god grund i de olika momenten i startklass. En del av kursen är teori enligt följande.
• Genomgång utav momenten och regler som gäller för startklass.
• Belöning strategi, hur man på sikt effektivast belönar sin hund.
Moment i startklass
-Följsamhet
-Inkallande
-Sättande under marsch
-Apportering
-Fjärrdirigering
-Hopp över hinder
-Helhetsintryck
Det krävs att du har god allmänlydnad på din hund samt att ni till viss del kan träna med hunden lös.
Agility nybörjareKrav: Hunden måste ha fyllt ett år. Hunden ska också kunna vara lös med andra hundar och komma på inkallning.
Agility handlar egentligen om att på kortast möjliga tid och utan fel eller vägringar ta sig igenom en hinderbana. Agility är också ett utmärkt sätt att få en god kontakt med din hund samtidigt som ni har roligt tillsammans. Att träna agility förbättrar också hundens kroppsuppfattning, balans, koordination och självförtroende. I nybörjarkursen tränas de olika hindertyperna och enklare hinderkombinationer. Dessutom pratar vi om vilka regler som gäller i agility.

Teoridel och kursmaterial ingår.
Agility fortsättningKursen vänder sig till dig som kan grunderna i agility, men som ändå vill träna vidare med stöd och hjälp. Även för dig som vill börja tävla agility. Vi jobbar vidare med handling och fortsätter att träna hindersäkerhet samt kortare hinderkombinationer inför tävling. Vi kommer också att ha en tävlingsgenomgång.

Teoridel ingår och kursmaterial delas ut.
Rallylydnad nybörjareEn härlig träning för dig som vill förbättra din hunds vardagslydnad på ett roligt, effektfullt och lekfullt sätt! Rallylydnad innebär att du lär in kontakt och följsamhet samt olika moment som gå fint, sitt, ligg, stå, stanna kvar och backa. Sedan följer du en bana med skyltar där det står vilket moment som ska utföras. En jätterolig sport som sätter fokus på kontakt och samarbete. Du och din hund har kul samtidigt som du får en lydigare hund i vardagen.
Rallylydnad fortsättningFör er som gått rallylydnad nybörjare så kommer här en fortsättning. I rallylydnad fortsättning så jobbar vi med några nya moment, momenten i nybörjarklass, banträning, uthållighet och följsamhet.
Specialsök fortsättningVi fortsätter med röd kong classic och vi kommer att titta på olika sökområden i olika miljöer såsom inomhus och utomhus, söksystem, uthållighet och fokus i söket. Specialsök är en nosaktivering som idag finns att tävla i. Ännu bara inofficiellt men även snart officiellt.
SBK Specialsök mot tävlingKurs för er som har ambitionen att börja göra prov i specialsök
Ni som ekipage ska ha kommit en bit på vägen i frysmarkering, sökande och i hittandet. Vi kommer också att gå igenom reglerna och vad som krävs för ett ekipage att göra prov.

Max 6 ekipage
Hundkurs UngdomKursbeskrivning Ungdomskursen.

Denna kurs är för ungdomar mellan 7-25 år.
Den innehåller till största delen agility, men vi lägger även in lite vardagslydnad och ni får prova på rallylydnad.
Kursen hålls söndagar kl. 10.00 – 11.30.

Kursen är på 6 gånger.

Mer information om träning och utbildning på SBK

Se utbildningsfilmer om olika tränings och tävlingsgrenar på SBK
Läs mer om utbildning och aktivitet på SBK

Rallylydnadsträning
Rallylydnadsträning med rallyskyltar